Quiz Answer Key: “Can You ID The Film By Grace Kelly's Style?”

How well do you know the costumes seen on one of cinema’s most legendary icons?


(If you have not yet taken “Can You ID the Film By Grace Kelly’s Style?” click here to go straight to the quiz.)


Question #1: Grace Kelly plays a bride on her wedding day in this early film, with costumes by Ann Peck.

Answer: High Noon (1952). 1952’s High Noon was Kelly’s first major film; other than 1951’s Fourteen Hours, she had been doing primarily TV and theater prior to being cast in the western opposite Gary Cooper.










Question #2: In this film Kelly wears safari-chic costumes by Helen Rose and almost lured Clark Gable away from Ava Gardner. 

Answer: Mogambo. In Mogambo, Kelly played a patrician role opposite Gable and Ava Gardner in a love triangle; she was nominated for a Best Supporting Actress Academy Award, while Gardner was nominated as Best Actress.



Question #3: In her first Alfred Hitchcock film, Kelly is stunning in a red lace dress with bolero by Moss Mabry. 

Answer: Dial M For Murder. In Dial M for Murder, Hitchcock envisioned Kelly in brighter tones at the start of the film, with her clothes getting darker and more somber as her character becomes embroiled in a murder.





Question #4: “Right off the Paris plane” — that's how Kelly’s character describes this Edith Head dress, one of her most iconic costumes.

Answer: Rear Window. Kelly plays a New York fashion executive in Rear Window, so Head designed a wardrobe that would be considered the height of style for 1954.





Question #5: In costumes by Edith Head, Kelly appears rather dowdy in this 1954 film, but her performance earned her an Academy Award.

Answer: The Country Girl. Considered one of the biggest upsets in Academy Award history, Kelly beat out Judy Garland, also nominated for Best Actress that year for her comeback role in 1954’s A Star is Born.













Question #6: In this Colombia-set 1954 film, Kelly competes with precious gems for Stewart Granger’s attention, in costumes by Helen Rose. 

Answer: Green Fire. In Green Fire, Kelly’s character says, “There’s always the chance that Prince Charming may come riding down off the mountain someday.” Four months later, she met Prince Rainier of Monaco.


Question #7: Kelly plays a supportive wife opposite William Holden in this 1954 film, and she’s quite stylish in costumes by Edith Head. 

Answer: The Bridges at Toko-Ri. It was easy for William Holden to look at Kelly so adoringly in The Bridges at Toko-Ri; the pair was long rumored to be in a relationship.




Question #8: Gorgeous in costumes by Edith Head, Kelly plays a wealthy socialite vacationing on the French Riviera in this 1955 Hitchcock film.

Answer: To Catch a Thief. 1955’s To Catch a Thief was the final of the three films Grace Kelly and Alfred Hitchcock made together; after she married Prince Rainier in 1956, the director tried several times to lure her out of retirement, but her role as Princess of Monaco prevented it.


Question #9: In costumes by Helen Rose, Kelly plays an elegant but icy princess opposite Sir Alec Guinness in this 1956 film.

Answer: The Swan. Directed by Charles “King” Vidor, The Swan premiered on April 26, 1956 — just eight days prior, on April 18, 1956, Grace Kelly married Prince Rainier and became Princess of Monaco.










Question #10: Kelly’s final Hollywood film was a remake refashioned as a musical, with costumes by Helen Rose. 

Answer: High Society. Featuring songs by Cole Porter and directed by Charles Walters, High Society was a remake of 1940’s The Philadelphia Story, with Kelly in Katharine Hepburn’s role of Tracy Lord, Bing Crosby in the role of C.K. Dexter-Haven, played in 1940 by Cary Grant, and Frank Sinatra taking on the role of Mike Connor, played in 1940 by James Stewart.


How did you do? Post your score in the comments!

Join Screen Chics Mailing List

© 2020 Screen Chic. All Rights Reserved.

  • iconfinder_twitter_1164528
  • iconfinder_facebook_1164534
  • iconfinder_instagram_1164531
  • iconfinder_pinterest_1164527