Quiz Answer Key: “Givenchy or Not Givenchy: 12 Audrey Hepburn Questions”

Can you ID the films featuring the collaboration between fashion’s most iconic designer-muse relationship?


(If you have not yet taken "Givenchy or Not Givenchy: 12 Audrey Hepburn Questions,” click here to go straight to the quiz.)


Question #1: In 1953’s Roman Holiday, her first major film role, Audrey Hepburn plays Princess Ann, who escapes from her royal duties for 24 hours of Italian adventure with Gregory Peck.

Answer: Not Givenchy. Edith Head designed the costumes for Roman Holiday, and was nominated for an Academy Award for Best Costume Design in a black-and-white film.


Question #2: Following her Oscar-winning role in Roman Holiday, Hepburn plays a chauffeur’s daughter who becomes a Paris sophisticate in Sabrina

Answer: Givenchy. While Edith Head supervised Hepburn’s post-Paris costumes in Sabrina, it’s a generally accepted fact that those designs came from Hubert de Givenchy, whom Hepburn had met in Paris prior to filming at director Billy Wilder’s request. Head initially took credit for the designs — and won an Academy Award for the film’s costumes, never thanking Givenchy in her acceptance speech — but in subsequent years, it’s been determined that while the Paramount Pictures wardrobe department crafted the iconic looks Hepburn wears after returning from Paris, the pieces were based on Givenchy’s designs.


Question #3: In 1956’s War and Peace, Hepburn plays Natasha, who is in love with Prince Andrei, played by Mel Ferrer, whom Hepburn had married in 1954. 

Answer: Not Givenchy. War and Peace’s costumes are credited to Italian costume designer Maria De Matteis, who was nominated for an Academy Award for Best Costume Design in a color film (she lost to Irene Sharaff, who won that year for The King and I).


Question #4: In 1957’s Funny Face, Hepburn plays Jo Stockton, a bookstore clerk turned high-fashion model who treks to Paris and falls in love with Fred Astaire.

Answer: Givenchy. Because of the experience on Sabrina, Hepburn was insistent that Givenchy receive proper credit for all subsequent films in which he designed her clothes, and Funny Face is the first instance of the French designer being featured in a film’s opening credits: “Miss Hepburn’s Paris Wardrobe … Hubert de Givenchy.”


Question #5: Critics thought Audrey Hepburn’s character was too young for Gary Cooper in 1957’s Love in the Afternoon; audiences apparently agreed, though she was quite stylish. 

Answer: Givenchy. You won’t find a costume designer listed in the opening credits of Love in the Afternoon: Jay A. Morley Jr. is listed on IMDb as the film’s uncredited costume designer, while Givenchy is likewise listed as the uncredited designer of Hepburn’s wardrobe.


Question #6: In 1959’s Green Mansions, directed by Mel Ferrer, Hepburn plays Rima, a girl who grew up in the jungle before meeting Abel, played by Anthony Perkins. 

Answer: Not Givenchy. Dorothy Jeakins designed the costumes for Green Mansions.








Question #7: In the opening of 1961’s Breakfast at Tiffany’s, Hepburn’s Holly Golightly wears one of cinema’s most iconic dresses. 

Answer: Givenchy. Breakfast at Tiffany’s, of course, has become the best-known film of the Hepburn-Givenchy working relationship. Givenchy is prominently featured in the film’s opening credits — “Miss Hepburn’s wardrobe principally by Hubert de Givenchy,” while Pauline Trigere also receives a line in the opening credits for designing Patricia Neal’s wardrobe. In 2006, the black dress Hepburn wears in the opening scene of Breakfast at Tiffany’s was auctioned at Christie’s in London; while the dress was estimated to fetch between £50,000 and £70,000, the winning bed was £467,200, or $923,187. The funds raised were used to build a school in Calcutta.


Question #8: A remake of a 1952 French film, 1964’s Paris When It Sizzles stars Hepburn as a temp secretary who enchants screenwriter William Holden.

Answer: Givenchy. The designer is credited for “Miss Hepburn’s Wardrobe and Perfume” in the opening credits of Paris When It Sizzles. Hepburn had been the face of L’Interdit (French for “forbidden’), Givenchy’s first fragrance, since 1957, and he’s the first designer to receive a credit in a film for a scent.














Question #9: In 1964’s My Fair Lady, Audrey Hepburn’s Eliza Doolittle enjoys one of cinema’s most stunning makeovers, gowns included.

Answer: Not Givenchy. In addition to art direction and production design, Cecil Beaton designed the costumes for My Fair Lady (with an assist by an uncredited Michael Neuwirth). Beaton won two Academy Awards for his work, for Best Costume Design in a color film and for Best Art Direction — Set Design in a color film. He shared the latter award with Gene Allen and George James Hopkins.


Question #10: Hepburn is the daughter of an art forger in 1966’s How to Steal a Million, and she enchants Peter O’Toole even as she pulls him into her scheme.

Answer: Givenchy. In addition to designing Hepburn’s costumes for the film, the designer is famously name-checked in one scene, when the actress is dressed as an after-hours museum cleaning lady. Upon examining the look, Peter O’Toole’s character remarks, “That does it.” “Does what?” Hepburn responds. “Well, for one thing, it gives Givenchy a night off,” O’Toole says, an in-joke that still amuses fans of the Hepburn-Givenchy relationship.


Question #11: Hepburn plays a woman who recalls her vacations through the years with husband Albert Finney in 1967’s Two for the Road

Answer: Not Givenchy. This is one of the rare stylish Hepburn films that doesn’t feature Givenchy’s work — instead, the actress wears ready-t0-wear designers who, like Givenchy, were also popular during the late 1960s, including Mary Quant and, seen here, a dress by Paco Rabanne. She also carries a bag by Louis Vutton in one early scene.









Question #12: In 1989’s Always, Hepburn’s final film role, she plays an angel opposite Richard Dreyfuss and wears an all-white costume.

Answer: Not Givenchy. Stories have circulated over the years that the white sweater and slacks Hepburn wears in Always came from her personal wardrobe, leading fans to believe that they must be by Givenchy. But Ellen Mirojnick, credited as the film’s costume designer, has discussed in interviews how excited she was to design something for Hepburn, as she counts herself among the actress’s fans.


How did you do? Post your score in the comments!

Join Screen Chics Mailing List

© 2020 Screen Chic. All Rights Reserved.

  • iconfinder_twitter_1164528
  • iconfinder_facebook_1164534
  • iconfinder_instagram_1164531
  • iconfinder_pinterest_1164527